Şifrem?
137 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kılıçtaroğlu: Kim Usta Kim Çırak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edremit Körfezi'ndeki zeytin üreticilerinden iktidarı silkelemelerini isteyerek, "Ben gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemeyi de size bırakıyorum. Ama silkelerken bir meyve düşer diye beklemeyin. Dikkatli olun, başınıza Recep Bey düşebilir" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit'de halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir-iki konuda düşüncelerimi söyleyeceğim. Zaten size AK Parti'yi anlatmayacağım. Onu siz benden daha iyi tanıyorsunuz. Olağanüstü bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Bir tarafınız deniz, bir tarafınız Kaz Dağları. Binlerce insan yaz aylarında Kaz Dağları'na ve denize gelir. Zeytin dünyanın her tarafında barışın simgesi olarak bilinir. Bir zeytin dalı bir yerde görüldüğü zaman barış ve huzur akla gelir. Nuh'un gemisine bile güvercin zeytin dalı ile geldi. Onun için diyoruz ki, zeytin ve zeytin üreticisinin korunması lazım. Dünyanın her tarafında zeytin teşvik ediliyor. 2 buçuk avro teşvik veriliyor. Bizde ne kadar veriliyor? 50 kuruş. Vicdansız. Zaten vicdanın kırıntısı olsa, 'El alem dünyanın parasını veriyor, biz de zeytin üreticisini destekleyelim' derler. Evinizde zeytin yağı kullanın. Bunu kullanacağız ve zeytin üreticimizi de destekleyeceğiz. 1 litre mazot 1 lira 34 kuruştan 3 lira 57 kuruşa çıkmış. Arada ciddi bir fark var. 5 litre zeytin yağı 3 liradan 3 buçuk liraya çıkmış. 50 kuruş zam var. Zeytinyağına gelince 50 kuruş zam var. Bu fiyatlarda vicdan var mı? Alın terinin hakkı var mı?" diye sordu.

İktidarı silkeleyeceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Şimdi gelecekler, 'Bize oy verin' diyecekler. Verecek misiniz oyunuzu? Zeytin üreticisi oyunu vermezse AK Parti çalışır. Onlara ders vereceğiz. Onlara muhalefette ders vereceğiz. Bir muhalefete insinler bakalım, görsünler Türkiye'nin gerçeğini. Pankartta, 'Silkele Kemal ağabey, kaçacaklar' diyor. Vallahi ben kendi adıma gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemeyi de size bırakıyorum. Sadece burada değil, her yerde dallarını silkeleyin. Ama şunu unutmayın: Dallarını silkelerken bir meyve düşer diye beklemeyin. Dikkatli olun, başınıza Recep Bey düşebilir. Onun için silkeleyeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız" ifadelerini kullandı.

CHP iktidarıyla herkesin artık rahat nefes alacağını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir pankart, 'Onlar Kemal'den korkarlar' diyor. Eee, zaten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası var mı? Korkuyor, karşıma çıkmıyor. Ne diyeyim ben ona? Atıp tutuyorsun. Dünyanın bütün ülkelerinde liderler, TV ekranlarında, alanlarda konuşur. Millet de değerlendirir, ona göre oy verir. Efendim, 'O çırak, ben ustayım' diyor. 'O nedenle onun karşısına çıkmam' diyor. Bunlar yeni siyasetçiyi söylüyorsa eyvallah ben yeni siyasetçiyim. Kaşarlanmadım. Temiz siyasetçiyim. Düzgün adamım ben. Efendi adamım. Ama kendisine buradan er meydanında çağrıda bulunuyorum. Gel karşıma. Olabilir ya, tek başına bilgisi yetersizdir. Al Bakanlar Kurulu'nu, yine gel. Tek başıma çıkacağım karşına. Tek başıma. Gelirse ne olur, biliyor musunuz? Millet kim usta, kim çırak o zaman anlayacak. Onun için korkuyor. Eğer 2 buçuk aylık Kübra, annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa, eğer Diyarbakır'da bir anne 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye intihar ediyorsa onun ayıbı anneye ait değildir. Ankara'da oturup ahkam kesenlere aittir, 9
yıldır ülkeyi yönetenlere aittir. Yoksul sayımız 12 milyon 715 bine çıktı. Bunlar bizim kardeşimiz, bizim çocuklarımız."

Edremit mitingini otobüsten halka karanfiller atarak tamamlayan CHP lideri, daha sonra kalabalık bir araç konvoyu ile Havran'da halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra özel uçakla Çanakkale'ye gitti.

20.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kılıçtaroğlu: Kim Usta Kim Çırak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi