Şifrem?
214 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Edip Uğur Rüzgarı Esti
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Milletvekili Adayı A.Edip Uğur Ayvalık’ta bir dizi etkinlik programına katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

12 Haziran genel seçimleri öncesinde yoğun tempoyla Balıkesir genelinde ki ilçe, belde ve köyleri karış karış gezen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Milletvekili Adayı A.Edip Uğur Ayvalık’ta bir dizi etkinlik programına katıldı.

Ayvalık ziyaretinde, ilk olarak Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda, ilçe başkanı Melih Çakırca ve partililerle bir araya gelen Edip Uğur, daha sonra beraberinde kalabalık bir partili gurupla birlikte yürüyerek Ayvalık Ticaret Odası’na geçti. Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner ve ATO yönetimi tarafından karşılanan Ak Parti Balıkesir Milletvekili adayı Edip Uğur ve beraberindekiler, ATO toplantı salonunda bir süre sohbet etti.

Ayvalık Ticaret Odası’na yaptığı ziyarette, Ayvalık Belediyesi’ne ait Liman İskelesi’nin kapatılmasının ardındaki süreçte yaptığı yoğun girişimler için Ayvalık halkı adına şükranlarını sunan ATO Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, ayrıca Çanakkale-İzmir’i birbirine bağlayan karayolunun duble yol haline getirilmesinin yanı sıra Körfez Havaalanı’nı uluslar arası hale getirebilmek ve hava alanının içerisine bu yönde terminallerin yapılmasına ilişkin çabaları nedeniyle Uğur’a teşekkür etti.
Ziyarette konuşan Ak Parti genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili adayı Edip Uğur, Ayvalıklılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, eski bir Ticaret Odası Başkanı olduğu yıllardan merhum Turgut Özal ile birlikte siyasete girdiği ve son 8 buçuk yıllık süreçteki siyasi geçmişini kısaca özetledi.

Anayasanın, Türkiye Cumhuriyeti’ni; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak tanımlandığını vurgulayarak, “Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzel ülkeyi bizlerde yeni nesillerimiz için daha güvenli, daha huzurlu ve daha gelişmiş bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bu yüzden de başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde tüm enerjimizi bu yönde harcıyoruz” diye konuştu.

Kendilerinin diğer muhalefet partileri gibi yapacağız, edeceğiz gibi klişeleşmiş sözleri kullanmadıkları gibi, seçim çalışmaları sırasında, ‘yaptık ve hallettik’ gibi kelimeleri kullandıklarını ve bununla ilgili de yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğu vurgulayan Edip Uğur, “Türk siyasi hayatında eskiden siyasetçilere seçim zamanlarında vatandaşlardan oy alabilmek için birçok vaatlerde bulunur ve seçim dönemlerinde seçim ekonomisi uygulardı. Bunu uygulamayla çiftçinin, köylünün, işçinin, memurun oyunu alarak iktidara gelmeye çabalardılar. Çiftçilere, ‘kim ne verirse, ben 5 misli fazlasını vererek tütününüzü alacağım aman oyunuzu bana verin’ diyerek, seçim üzerinde yapılan memur zamları, çiftçiye yapılan sübvansiyonlar vererek iktidar olmaya çabalardılar. Yapılan seçimin ardından ise adeta zam yağmuru yağardı. Bu zamların sebebi geçmiş dönemlerde uygulanan seçim ekonomileriydi. Ama AK Parti iktidarında bu böyle olmadı. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütçesi geçtiğimiz Mart ayında 2 Katrilyon TL, Nisan ayında ise1 Katrilyon TL fazla verdi. Bizler kesinlikle herhangi bir seçim ekonomisi uygulamıyoruz. Bizde popülizm yok” dedi.

“ENFLASYON CANAVARI KALDI MI?”
Faizler ve enflasyonun Ak Parti hükümetiyle birlikte tek haneli rakamlarla tanıştığına dikkat çeken Uğur, “Çok değil 10 yıl öncesine kadar bir ‘Enflasyon Canavarı’ diye bir şeyden bahsediliyordu. Şimdi ise böyle bir terim kalmadı. Eskiden işadamlarımızı kredi alabilmek için oldukça çetin inceleme ve araştırma evrelerinden geçirilirdi. Şimdi ise ABD’de ki bir iş adamına kredi verilirken hangi kriterler uygulanıyorsa, ülkemizde de kredi şartları aynıdır. Bugün Türkiye’de yıllık dolar kredisi 2,7 oranındadır. ABD’de de bu oran 2,5 ile 3 oranı arasındadır. Örneğin Türkiye’de enflasyon, İngiltere’den daha düşük seviyededir. Sözün özü Türkiye’de ekonomik istikrar sağlanılmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye’de siyasi iktidarların yönetim zafiyetlerinden dolayı krizlerin yaşandığına dikkat çeken Edip Uğur, “Ben 61 yaşındayım. Şimdiye kadar birçok ihtilaller gördüm, ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği nice krizlere vatandaşlarımızla birlikte şahit olduk. Bu yüzden de neredeyse krizlere karşı bağışıklık kazanmıştım. 2001 yılında bir Cumhurbaşkanı bir anayasa kitapçığını fırlattı, faizler bir gecede 7 bine çıktı. O dönemlere 50 milyar dolar bankalarla birlikte battı. Neden battı? 1994 krizinde yaşanılan devalüasyonla dolar bir gecede 15–16 TL’den 36 TL’ye kadar çıktı. O dönemler Tansu Çiller hükümeti vatandaşın bankalardan parasını çekmemesi için, ‘Bankalarda ki tüm mevduatlar devletim garantisi altındadır’ diyerek bir uygulamaya gitti. Bu uygulama başlayınca memlekette ne kadar yandaş, ne kadar akraba varsa Egebank, Adabank, İmarbank gibi imler altında bir sürü banka kurdu. Nasılsa mevduatlar devlet garantisi altında diye, örneğin Balıkesir’in kavunu meşhur, 50 dolara kadar off shore hesabı adıyla bankalar kampanyalar başlattı. Bu şekilde paraları topladılar. Bu paralarla kendilerine yatlar aldılar, katlar aldılar, ABD’den malikane aldılar, İngiltere’den şato aldılar derken, bilinçli olarak bu bankalar sahipleri tarafından batırıldı. Tabi devlet güvencesi olduğu içinde birileri tarafından hortumlanan paralar sizlerin vergileri ve ödedikleri paralarla mevduat sahiplerine ödendi” diye konuştu.

“ŞERİAT, İRTİCA YADA RABITA GELDİ Mİ?”
Ordunun ve devletin tüm kurumlarını vatandaşların korktuğu yada çekindiği insanlardan arındırarak yeniden layık olduğu güvenilir bir hale dönüştürdüklerini belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili adayı Edip Uğur, “Biz iktidara geldiğimizde, şeriat geliyor. İrtica geliyor. Rabıta geliyor diye birçok şey söylendi. 8,5 yıllık iktidarız. Var mı İrtica, şeriat yada rabıta? Yok. Biz iktidara gelmeden önce demokrasi yine vardı ama bu bir güdümlü demokrasiydi. Bakın geçtiğimiz 1 Mayıs’ta bir tek cam kırıldı mı Taksimde? Ama eskiden 40-50 kişi ölüyor, Bankaların para gişeleri dağılıyor, cam çerçeve yerle bir oluyordu. Neden? Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi yurtta sulh, cihanda sulh sözünden hareketle, biz ülkemizde birlik ve beraberlikle kardeşliği sağlayarak, dış politikada da komşu ülkelerle kavga dövüşü kaldırarak, ihracatı arttırdık. Ülkemiz için birçok alanda dev atılımlarda bulunarak, kalkınmayı hızlandırdık. Halkımızın refah seviyesini yükseltebilmek için çok çalıştık halen daha da hızımızdan hiçbir şey kaybetmeden çalışıyoruz. Tüm bunlar Ak Parti iktidarında istikrarla oldu. İşte bu yüzden de 12 Haziran seçimlerinde hepinizden ülkemizin yakaladığı bu istikrarın sürmesi için destek bekliyoruz” diye konuştu.

UĞUR’UN AYVALIK TURU YOĞUNDU
Ayvalık Ticaret Odasında ki ziyaretin ardından, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ve beraberinde bulunan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca ile kalabalık partililer, Sakarya Avcılık ve Atıcılık Kulübü, Malatyalılar Derneği, Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği, Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası, Erzurumlular Derneği, Cunda Adası Koruma ve Yaşatma Derneği ve Ayvalık’a bağlı Bağyüzü köyünde ziyaretlerini sürdürerek Ayvalık gezisini tamamladı.

27.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Edip Uğur Rüzgarı Esti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi