Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Engelliler Esnaflığa Hazırlanıyor
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesine bağlı Sarımsaklı mevkiinde engelliler yönelik yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED), önümüzdeki günlerde kendi ürettikleri giyim ve yiyecek ürünlerinden oluşacak dev bir standı hizmete sokmaya hazırlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Derneğin engelli üyeleri tarafından üretilen el sanatları örneklerinin yanı sıra, tasarımlarının yine engelliler tarafından hazırladığı kartpostal ve unlu mamullerden oluşacak bir stantta kendi ürettiklerini kendileri satışa sunmaya hazırlanan ASTED’li engellilere, açacakları stant öncesinde beldede ki esnaflar da gönüllü eğitmenlik yapıyor. Küçükköy Belediyesi’nin de katkılarıyla, Sarımsaklı merkezinde kurulacak dev stant öncesinde, müşteriye yaklaşım, müşteriyi memnun etme ve ikna etme konularında Sarımsaklı merkezde bulunan bir börekçi, butik işletmesi ile Tekel Bayii de adeta kur gören engelliler, esnaflığı ve ahiliği öğrenmeye çalışıyor.

Börek satışının gerçekleştiği pastanede çay ve unlu mamullerin müşterinin oturduğu masaya servis ve diyalog konularında haftada 3-4 gün süren staj anlamında eğitilen ASTED üyesi engellilerin daha şimdiden Sarımsaklı halkı ile yöreye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi topladığı gözleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği’nin görme engelli başkanı Namık Tuncel, dernek olarak Sarımsaklı’da ki esnaflarla el ele vererek bir engellilere yönelik istihdam projesi hazırladıklarını kaydederek, “Bu kapsamda kısa bir süre sonra tamamen engelli üyelerimiz tarafından yapılan ürünlerin satışının yapılacağı ve satılan her ürünün gelirinin büyük bir kısmının o ürünü imal eden engellimize kalacağı büyük bir standı hayata geçireceğiz. Ancak bu stantta görev yapacak engellilerimizin gerek müşteri diyaloğu, müşteriye ürünün satılması ve benzeri konularda deneyim kazanabilmeleri amacıyla belde esnafımızca eğitime tabi tutulması gerektiğine inanarak, haftada belli periyotlarla stantta görev yapacak engellilerimizin garsonluk, müşteriye mal satma ve diyalog konusunda esnaf arkadaşlarımızın nezaretinde mini kurs almalarını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ASIL AMAÇ ENGELİLERİ FARKINDA OLMADAN REHABİLİTE ETMEK
Sarımsaklı esnafını bu konuda kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Tuncel, “Aslında kuracağımız stantta dahil olmak üzere, engelli üyelerimizin burada esnaflığı öğrenmeye çalışması, toplumdan kendisini soyutlamış engellilerimizin toplumda ki yerini almasını sağlayabilecek rehabilitasyon çalışmalarımızın sadece birer parçasıdır. Asıl amacımız engellilerimizi topluma kazandırmaya çalışmak ve bunun yanı sıra da engelli üyelerimize dernek olarak kuracağımız stantta el becerilerini geliştirmek ve hazırladıkları ürünlerin satışında da üç beş kuruş kazanmalarını önünü açabilmektir” diye konuştu.

Esnaflık öğrenmeye çalışan engellilerin hallerinden oldukça memnun oldukları dikkatlerden kaçmazken, garsonluk yaparak müşterilere çay ve meşrubat dağıtımı yapan özellikle ortopedik ve görme engellilerin oldukça ilgi ve sempati topladıkları gözleniyor.

30.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Engelliler Esnaflığa Hazırlanıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi