Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çölaşan'dan Yeni Anayasa Değerlendirmesi
Ayvalık'ta düzenlenen bölgesel şubeler toplantısına katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, yeni Anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit, Altınoluk Güre, Burhaniye, Küçükkuyu, Ayvalık'ın yanı sıra İzmir'in Dikili ve Bergama ilçelerinin şube yöneticilerinin katıldığı toplantı, Ayvalık Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, örgütün güncel meselelerini masaya yatırdıklarını belirterek, "Rutin bir toplantıydı. Oldukça yararlı oldu. Şube başkanlarımızın yaşadıkları sorunları direkt olarak bana anlatabildikleri bir şansı yakalamış olduk. Genel merkez olarak şubelerimizle aramızdaki iletişimimizde dikkate almamız gereken konulardı bunlar" dedi.

Türkiye'nin tüm sorunlarının Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de meselesi olduğunu vurgulayan Çölaşan, "Biz halkla beraberiz. Halkın içindeyiz. Uzakta bir yerde değiliz. Yukarıdan da konuşmuyoruz. Bu yüzden de ADD olarak bizim sözlerimiz halkın doğrudan doğruya nabzıdır. Halkın açlığı, yoksulluğu ve refahı bizi ilgilendiriyor. Tüm sorunlarla ilgilenip çare bulmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de söylediğimiz her şeyin hükümetlerce destek görmesi gerekir. Ama nedense destek görmüyoruz. Ne yazık ki basından da beklediğimiz desteği göremiyoruz. Bizim bahsettiklerimiz ve önerilerimiz basında ya hiç yer almıyor ya da gazetelerin iç sayfaların minik sütunlara yer veriliyor" diye konuştu.

Çölaşan, "Anayasada yer alacak bir düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devletiyle, halktan yana, emekten ve çalışandan yana olmalıdır. Halktan yana olmayan, işçiden yana değil, işverenden yana tavır takınan bir siyaset uygulanırsa o siyaset halktan yana olmaz. Demokratik olmaz. Yani bunun adı Anayasa'da yer alan demokratik cumhuriyet olmaz" dedi.

60'tan fazla gazetecinin tutuklandığı bir ülkede kişi hak ve hürriyetlerinden söz edilemeyeceğini söyleyen Çölaşan, "Bugün anayasamızda yer alan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti dediğimiz, değişmemesi gereken ana ilkelerin cumhuriyetin tam bağımsız ilkesiyle örtüştürülmesi gerekir. Bu çerçevede, bölünmez bütünlük vazgeçilmeyecek unsurlardan olmalıdır. Bu unsurların sadece birinin bile bulunmadığı bir anayasa teklifi ve çalışması Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından kabul edilemez. Zaten halka ya da sokaktaki bir vatandaşa da bunu sorduğunuzda, siyasi görüşü ne olursa olsun bu unsurlardan ödün vermez. Halkın cumhuriyetten ve bu rejimden yana olduğuna hiç kuşku yoktur. Bu unsurlardan vazgeçmiş bir anayasa hem ADD tarafından hem de halkın hiç kabul etmeyeceği bir şey olacaktır" şeklinde konuştu.

Ömer Emin Ağaoğlu'nun başkanı olduğu Yargı-Sen'in mahkeme kararıyla kapatılmasını değerlendiren Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Savcı ve yargıçlar böyle bir sendika kuramaz denilerek, meslek esasına göre böyle bir sendika kurulamayacağı noktasından yola çıkılarak, açılan Yargı-Sen'in kapatılma davasında 4. duruşmada karar verilmiş. Gerekçeli karar geldiğinde elbette temyiz yoluna başvurulacaktır. AB uyum süreci içerisinde her şeyi bu uyum sürecine göre yaptığını söyleyen hükümet, diğer yandan kendisine karşı olan kurumları da bir şekilde tasfiye ederek, söylediğinin aksine hareket etmektedir. Bunun adı da dürüstlük olamaz. Yapılan uygulama demokratik değildir" ifadelerini kullandı.

29.07.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çölaşan'dan Yeni Anayasa Değerlendirmesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi