Şifrem?
138 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Demokrasi Platformu'nda 'Barış Günü' Açıklaması
Ayvalık'da barış yanlısı sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yapılan açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaşlara ve her türden şiddete karşı tavır aldıkları ortak bir gün olduğunu vurgulanarak, “Oysa biz bugün Barışı kutlamak yerine, bombardımanların, mayın patlamalarının, silahların ve uçakların gürültülerinin sağırlaştırdığı kulaklara, yüreklere, vicdanlara barış çığlıklarımızı duyuramamanın çaresizliğini yaşıyoruz. Bugün Kürt sorununun çözümünü hala savaşta gören güçler, ne yazık ki 30 yıldır devam eden bu savaştan hiç ama hiç ders çıkartmamışlar demektir. Yıllarca dağı taşı bombalayarak, 40 binin üzerinde insanın ölümüne neden olanlar, binlerce boşaltılmış köy yaratanlar, insanları göçe zorlayanlar, sorunu nasıl çözemedilerse, şimdi bu savaşı devam ettirmek isteyen AKP’de bu sorunu şiddetle çözemeyecektir” denildi.

“SORUN ÖLDÜREREK ÇÖZÜMLENMEZ”
Açıklamada, “Son günlerde yine Türk ve Kürt gençlerinin cenaze törenlerinde ağıt yakıyor annelerimiz. Savaşta ve şiddette ısrar eden her kim olursa olsun bilsinler ki, bundan sonra annelerin akacak gözyaşlarının sorumlusu onlardır. PKK silahları susturmalı, devlet operasyonları durdurmalıdır. Tarafımız nettir. Savaşa ve şiddete karşıyız ve çözümü kalıcı ve adil bir barışta görüyoruz. Sivilleri hedefe koyan bir “özgürlük” anlayışı mümkün değildir. Sınır içi ve sınır dışı operasyonlara nasıl karşıysak ve bunun çözüm olmadığını yıllardır nasıl söylüyorsak, Kürt halkının özgürlüğü için savaştığını söyleyenlerin sivilleri hedef alma anlayışının da kesinlikle karşısındayız. Savaşı tırmandıran bu anlayışların, halkların kardeşlik bağlarını ve duygularını yok ettiklerini görmeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

“ORTA DOĞU VE BÖLGEDE BARIŞ İSTİYORUZ”
AK Parti iktidarının komşu ülkelerle sıfır sorun anlayışı nedeniyle, komşu ülkelerle savaş noktasına gelindiği belirtilen açıklamada, “Afrika ve Ortadoğu’daki gelişmelerden sonra Neoliberal güçlerin Türkiye’ye biçtiği rolün tarafında değiliz. Biz halkların kendi geleceklerini kendilerinin belirlediği bir anlayıştan yanayız. Emperyalistlerin daha düne kadar canciğer olduğu diktatörlerle bir günde düşman olmalarının arkasında yatan gerçeği biliyoruz. Bu ülkelerde yıllarca insan hakları ihlalleri diz boyu iken ve demokrasinin ‘de’sinden bahsedilemezken, bunları görmeyenlerin birdenbire çıkarları için bu ülke halklarının yanında yer alma sahtekarlığının da bilincindeyiz. Bırakın Afrika ve Ortadoğu halkları kendi geleceklerini kendileri belirlesinler. Dün Libya ve Suriye diktatörleriyle kanka olanların bugün orada yaşayan halkların yaşadığı zulümden bahsetme hakları yoktur. Emperyalistlerin çıkarlarının bekçiliğini yapmaya niyetimiz yok. Kendi içindeki Kürt sorununu çözemeyenlerin başka halkaların hamiliğine soyunmaları ise sadece komiktir. Yıllarca halkları birbirine düşman edenler ve bunun üzerinden emperyalist savaş tekellerini zengin edenler artık sizlere kanmıyoruz. Her iki tarafın da askeri harcamalarının karşılıklı olarak azaltılmasını ve savaşa ve silahlanmaya ayrılan bu devasa bütçelerin insanlığın yararına kullanılmasını talep ediyoruz” denildi.

“BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN TARAFINDAYIZ”
Ayvalık Demokrasi Platformu olarak yapılan yazılı açıklamanın son bölümünde, “Biz Ayvalık Demokrasi Platformu olarak; Savaş ve şiddetin değil, barışın yanındayız. Kan ve gözyaşının değil, halkların kardeşliğinden yanayız. Neoliberal güçlerin Dünya’yı yeniden biçimlendirme planlarının yanında değil, halkların kendi geleceklerini kendilerinin belirlediği uluslararası kardeşlikten yanayız. Tüm halkların eşit, adil ve kardeşçe yaşadığı demokratik bir Türkiye’den yanayız” ifadeleri yer aldı.

05.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Demokrasi Platformu'nda 'Barış Günü' Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi