Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İddialara Yanıt Belediye Meclisinden Geldi
Ayvalık'ta, belediyeye ait çok amaçlı salon Fuaye’de olağanüstü toplanan Ayvalık Belediye Meclisi, 2012 yılı bütçesini 51 milyon 477 bin 350 lira olarak belirleyerek onayladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bütçe görüşmeleri sırasında yapılan değerlendirmeler sırasında, Ayvalık Belediyesi’ne ait TEDAŞ, SGK, Maliye’ye olan bütün borcunun yaklaşık 25 milyon TL olduğu belirtilerek, bir süredir çeşitli kulislerde belediyeye ait toplam borcun 118 Milyon olduğuna ilişkin iddialara da dolayısıyla Belediye Meclisinin CHP’li ve MHP’li üyeleri tarafından tokat gibi yanıt geldiği gözlendi.

Önceki gün yapılan olağanüstü meclis toplantısının gündemi 2012 bütçesine ilişkin görüşmeler hakim olurken, toplantı öncesinde, geçen hafta sonunda Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından oluşturulan heyetle Van ve Erciş’te meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki durumu yerinde inceleme gezisinden dönen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Van’daki izlenimlerini ve deprem bölgesindeki önemli sorunlara yönelik izlenimlerini sohbet havasında Meclis üyeleriyle paylaştığı gözlendi.

Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan olağanüstü meclis toplantısında, bütçe tasarısının son şeklini Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu adına CHP’li Meclis Üyesi Kenan Cankat okudu. MHP’li Belediye Meclis üyesinin şerh koyduğu 2012 bütçesinin 11 CHP, 1 Bağımsız Belediye Meclis Üyesi’nin kabul oyuna karşın, 4 MHP’li Meclis Üyesinin red oyuyla kabul edildiği gözlendi.

Toplantıda, belediye alacaklarının ivedilikle tahsilatının yapılmasını isteyen MHP’li üye Sema Ünver’e cevap veren Belediye Başkanı Hasan Bülent Tüközen, belediye alacakları için gereken icrai takiplerin başlatılmış olduğunu belirtti. Yapılan bütçe görüşmeleri sırasında belediyenin SSK yapılandırmaları, alınan kredilerle birlikte tüm borcunun yaklaşık 25 Milyon olduğunu kaydedilirken, Başkan Türközen’in meclis üyelerine yönelik olarak, “Sizlerinde gördüğü üzere Ayvalık Belediyesi’nin bütün borcu 25 Milyon civarındadır. Belediyenin 118 Milyon lira olduğuna ilişkin iddialar tamamen asılsızdır” sözlerinin ardından, MHP’li Belediye Meclis üyesi Sema Ünver’in de “25 Milyon ödenmeyecek bir borç değildir. 2012 yılında tahsilatlar hızlandırılabilirse, yeni yatırımlardan elde edilecek gelirlerle bu borç çok büyük oranda hafifletilebilir” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca belediye otobüslerinin zararının da iddia edilen gibi yüzde 80 oranında olmadığı 4 milyon TL gidere karşın Belediye Otobüslerinden elde edilen gelirin ise yaklaşık 1,5 milyon civarında olduğu öğrenildi.

Toplantı gündeminde bulunan Belediye Tarifelerinin yeniden belirlenilmesine ilişkin tasarının da Su Otopark, Otobüs, Tatil Günleri Çalışma Ruhsatnamesi, Mezbaha gelir tarifelerinin belirlenmesi ise MHP’li Belediye Meclis üyelerinin talebiyle ayrı ayrı oylanmasına geçildi.

MHP’li 4 Belediye Meclis üyesinin 2012 yılında geçerli olacak Su ve Otobüs ücret tarifelerine red oyu verirken, diğer tarife ücretlerine ise kabul oyu vermesiyle Belediyenin 2012 yılında geçerli olacak yeni tarifeleri de belirlenmiş oldu.

MECLİS ÜYELERİNDEN İLÇEDEKİ ÖĞRETMENLERE 24 KASIM JESTİ
Yapılan toplantıda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan öğretmenlere de Ayvalık Belediyesi Meclis üyelerinden sürpriz bir karar çıktı. Emekli bir öğretmen olan CHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Fatih Ayyürek’in desteklemesiyle, ilçedeki halen daha gör yapmakta olan tüm öğretmenlere öğrenci pasosu almaları koşuluyla belediye otobüslerinden öğrenci tarifesiyle yararlanmaları yönündeki öneri; CHP’li, MHP’li ve Bağımsız Belediye Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında, Torba Yasa kapsamında emlak gelirlerinin artması, Belediye bünyesindeki TANSA’nın beklenenin çok üzerinde olan 1,5 milyon liralık fazla hasılat yapması ve Emekli Belediye İşçilerinden 14 kişinin kıdem tazminatlarının ödenmesi için hazırlanan 2011 Mali Yılı Ek Bütçesi ise söz konusu ek bütçe tasarısının madde madde değerlendirilerek yapılan oylama sonrasında MHP’li Belediye Meclis üyelerinin 4 red oyuna karşın 12 oyla kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi’nin 2012 yılına ait bütçesine ek gelir olarak cadde ve sokaklara konulacak parkomatlardan elde edilecek gelirlerin bulunduğu gözlenirken Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in, “Ayvalık artık kırılma noktasını aşmıştır. 3 yıl önce 20 Milyon olarak kabul ettiğimiz bütçemiz bu yıl 50 milyon barajını aşmıştır” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

BAŞKAN TÜRKÖZEN MEMNUN
Neşeli ve karşılıklı diyaloğun hakim olduğu bütçe görüşmelerinin ardından kabul edilen 2012 yılı bütçesi ile ilgili olarak toplantı sonrasında görüşlerini aldığımız Türközen, “Bütçemiz, geçen yılki gider bütçesinde ortalama 40 milyon TL olan rakamı yakalayacağına inanıyorum. Bu yılki gider bütçemizde 38.40 milyon civarında olacaktır. Buda demek oluyor ki, Ayvalık Belediyesi bir yıl önceye göre kendi bütçesini ortalama yüzde 35 oranında arttırmıştır. Bu olumlu bir gelişmedir. Bu yılki bütçemiz 51 milyon 477 bin 350 lira olarak tespit edilmiştir. Bana göre Ayvalık Belediyesi’nin bütçesi aslında 100 milyon liranın üzerinde olmalıdır. Ama ben yinede 2012 yılı bütçemizin 55 ile 60 milyon arasında gelişeceğine inanıyorum. Biz bu bütçeyi aşarız” dedi.

Bütçeyi aşma konusunda yasal oranların önemli olduğuna dikkat çeken Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Nasıl bu sene 3 milyon liralık ek bütçe yaparak bir önceki yıla ait bütçeyi aşmışsak, ben önümüzdeki yıla ait bütçeyi de bu tip ek bütçelerle aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Görev süresinin kalan son 2,5 yılını yatırım yılı olarak gördüğünü kaydeden Belediye Başkanı Türközen, “Görev sürem içerisinde hazırladığımız birçok proje artık hayata geçiş aşamasına gelmiştir. Bu yüzdende daha çok bütçeye ihtiyacımız olacaktır. Bu yüzden de 2012–2013 seneleri Ayvalık Belediyesi adına gerçek ve dev yatırımların hayata geçeceği yıllar olacaktır” dedi.

22.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İddialara Yanıt Belediye Meclisinden Geldi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi