Şifrem?
55 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çektiği Fotoğraf Dünya Birinciliği Getirdi
Balıkesirli Fotoğraf Sanatçısı Barış Varol, Amerika’da düzenlenen fotoğraf yarışmasında Dünya birincisi oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çektiği birbirinden güzel düğün fotoğrafları ile bir çok ödül alan Fotoğraf Sanatçısı Barış Varol, Amerika’da düzenlenen dünyanın en büyük fotoğraf organizasyonu WPPI’da ’tek gelin’ kategorisindeki fotoğrafı ile Dünya birincisi oldu. Daha önce de bir çok ödül alan ve İtalyan fotoğraf sanatçılarına da meslek tecrübelerini anlatan ilk Türk Fotoğraf Sanatçısı olma unvanına sahip Barış Varol, Amerika’da düzenlenen yarışma da dereceye girmenin sevincini yaşadı.

Yarışma hakkında bilgi veren Varol, "Bu yarışma WPPI dediğimiz Amerika’da düzenlenen bir organizasyon. Dünyada fotoğrafçılık dalında ün yapmış mastırların oluşturduğu bir organizasyon. Her sene yılda iki tane yarışma düzenliyorlar. Beni ilgilendiren kısmı da düğün fotoğrafçılığı. Bu yarışmaya 2014 yılından beri katılıyorum" dedi.

2014 yılında 8 tane ödül aldığı yarışmaya bu yılda gelin damat fotoğrafçılığı alanında çalışmalarıyla katıldığını söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Barış Varol, "Bu yıl yine katıldım. Branşım gereği gelin damat fotoğrafçılığı alanında çalışmalarımı buraya gönderdim. Güzel sonuçlar aldık. Türkiye’ye ilk kez 1.cilik getirme şansına sahip oldum. Gelin damat kategorisine ’tek gelin’ dalında bu görmüş olduğunuz fotoğraf ile katıldım ve bu fotoğrafım ile 1.cilik ödülü aldım 91 puanla. Onun akabinde ayrıca 80 puan ve üzeri alan fotoğraflar mükemmeliyet ödülü gümüş sertifika ile ödüllendirilmekte. Bunun yanında ayrıca 17 tane daha ayrı ödül sahibi oldum" dedi.

Dünyanın bir çok ülkesinden fotoğrafçıların bu yarışmaya katıldığını söyleyen Barış Varol, yarışmanın puan sistemi üzerinden derecelendirme yaptığını belirterek, "Aldığınız ödüller ve puanlar sizi bir bölüme aktarıyor. Yükselme şansınız oluyor. Grandmaster seviyesi var. Bu da size uluslararası alanda yol açıyor. Ben de o kategoriye giren ilk Türküm. Bir kaç arkadaşım daha bunu başardı. Şu an da bu yolda ilerliyorum. Binlerce fotoğrafçı, binlerce fotoğraflarla katılıyor bu yarışmaya. Ciddi bir juri var. 4 altın vardı bu yarışmada 4 altının birini ben aldım" şeklinde konuştu.

Amerika’da düzenlenen WPPI Fotoğraf yarışmasına bir çok Türk meslektaşının da katılmasını teşvik ettiğini söyleyen Varol, "Bir çok arkadaşımı bu yarışmalara katılmaya ikna ettim. Ve onlardan da ödül alanlar oldu. Bu da mutluluk verici. Amerika’daki fotoğraf eleştirmenlerinin konuştuğu konu şu. Genel de düğün fotoğrafçılığı konusunda Güney Asyalılar ön plandadır. Bunun değiştiğini ve Türklerin ciddi seviyede tecrübe kaydettiklerini söylüyorlar" dedi.

İTALYANLARA FOTOĞRAFÇILIK DERSİ VEREN İLK TÜRK

Balıkesirli Fotoğraf Sanatçısı Barış Varol, 2015 yılının Mart ayında İtalya’ya bir firma tarafından davet edildiğini ve İtalya’da 100 İtalyan fotoğraf sanatçısına 2 gün boyunca çeşitli eğitimler verdiğini söyledi. İzmir’de de bir Workshop düzenlediklerini belirten Barış Varol, "İzmir’de de Türk Fotoğrafçı meslektaşlarımıza bilgilerimizi aktardık. Ayrıca Nisan ayında da Expo İstanbul Fuarında dünyada ünlü 9 fotoğrafçının arasında biz de bildiklerimize arkadaşlarımıza aktardık" dedi.

MESLEĞİNİN TÜYOLARINI ANLATTI

Fotoğraf Sanatçısı Barış Varol, fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılara da mesleği hakkında tüyolar verdi. Dijital makinelerin kullanıcılar için büyük rahatlık sağladığını söyleyen Varol, "Biz analog dönemden gelmeyiz. Fotoğrafı fotoğraf makinesi çekmemeli, kişi çekmeli. O sadece aradaki köprü olmalı diye düşünüyorum. Fotoğraf makinesinin başarısı olmaması lazım. İnsanın hayal gücü ve görüşü bunun içerisinde olması gerekiyor. Fotoğraf makinesi sadece bu görüntüleri saklayan bir kutudan ibaret. Bu işin meraklıları fotoğrafçılığın hangi dalına heves ve heyecan duyuyorlarsa ona yönelsinler. Ama şimdi günümüzde kendi adımıza söyleyeyim düğün fotoğrafçılığında özellikle son 5 yıldır dışarıda çekimle ilgili talepler çok fazla olmaya başladı. Tabi ki bu bir sektör oluşturdu. Bu sektörde de talepleri ve müşteri memnuniyetini karşılayabilmek için kendimizi yetiştirmek zorundayız. Artık şuan dünya o kadar küçüldü ki insanlar neye nasıl ulaşabileceğini çok iyi biliyorlar. Karşılaştırmalar yapabiliyorlar. Bu yüzden kaliteli işler yapmak zorundasınız. Çok başarılı olmak zorundasınız. Bu arkadaşlara da önerim heves ve heyecanları varsa çok çalışmaları ve çok gözlemlemeleri gerekiyor. Öncelikle dünyayı izlemeleri, neler var, gelişmeler nelerdir bunlara sahip olmaları lazım. Tabii bir de yetenek olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

24.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çektiği Fotoğraf Dünya Birinciliği Getirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi