Şifrem?
259 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık gıda

-
2202288 Ayvalık haber gıda 6011 inceleme

Manyas'ta Sigara Yasağı ve Gıda Denetimleri
Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, ilçe merkezindeki kahvehanelerde sigara yasağı ile lokantalarda gıda denetimlerine katıldı.
17.09.2019
Gıda Eğitimine Laboratuvar Desteği
Cargill Gıda tarafından Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde "Bitkisel Yağ Laboratuvarı" kuruldu. Laboratuvar, bilimsel çalışmaların yanı sıra bölgede yağ üretimi yapan firmalara da destek sağlayacak. 
01.05.2019
Süt Ürünlerinden 600'ün Üzerinde Mikroorganizma Elde Edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Özkan Kayacan, Bursa'da kurulan Ulusal Gıda Starter Kültür Gen Bankasının açılışından bu yana çeşitli illerden 300'e yakın geleneksel süt ürünü toplandığını ve 600'ün üzerinde mikroorganizmanın elde edildiğini belirtti.
19.01.2019
Balıkesir'den Kuzey Irak ve Suriye'ye Yardım
Balıkesir Türk Ocakları Derneği ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Irak ve Suriye Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan gıda ve kıyafetlerin bulunduğu yardım tırı dualarla uğurlandı.
16.01.2019
Balıkesir'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde sınıf arkadaşlarının ikram ettiği şekerlerden yiyen 40 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.
25.12.2018
Üniversite Öğrencilerine Kuru Gıda Desteği
Balıkesir'de üniversite öğrencilerinin ücretsiz kuru gıda alabileceği "Genç Market" açıldı.
13.10.2018
Manyas'ta Zamansız Yağış Bal Verimini Düşürdü
Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Kaplan, zamansız yağışların arıların çiçeklerden polen almasına engel olduğunu söyledi. 
25.08.2018
Balıkesir'de Lavantalı Günler-Şifa Doğada Etkinliği
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, lavanta imalatı yapan iki kadın girişimci tarafından düzenlenen "Lavantalı Günler-Şifa Doğada" etkinliği kapsamında, lavanta bahçesinde kurulan pazarda, katılımcıların kendi ürettikleri gıda, sağlık ve hobi doğal ürünlerinin satışı yapıldı.
20.07.2018
Balıkesir'de Göletlere Yavru Balık Bırakıldı
Balıkesir Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesince Manyas'ta iki gölete 10 bin pullu sazan balığı yavrusu salındı.
28.06.2018
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Balıkesir'i Ziyaret Etti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini görünce hakikaten burasının sadece turizm şehri olmadığını, hayvancılık ve tarım olarak da çok önemli merkezlerin başında geldiğini gördüm ve çok mutlu oldum." dedi.
14.05.2018
Manyas'ta Genç Çiftçi Projesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Manyas'ta üreticilere hibe olarak, küçük ve büyükbaş hayvan dağıtıldı.
30.03.2018
Yumurta, Anne Sütünden Sonra En Önemli Protein
Anne sütünden sonra besin içeriği açısından en önemli gıda kaynağı olarak gösterilen, en kolay ulaşılabilir protein kaynağı olan yumurta, sağlıklı beslenmede önemli rol oynuyor.
26.03.2018
Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı Edremit'te Başladı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla düzenlenen "Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı" başladı.
03.03.2018
Balıkesir'den Sığınmacı Kamplarına 15 Ton Gıda Yardımı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler ile Kilis ve Gaziantep'te bulunan sığınmacı kamplarında dağıtılmak üzere toplanan 15 ton gıda malzemesi bölgeye gönderildi.
09.02.2018
Ayvalık OSB'nin Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulunun, ilk olağan toplantısı ile müteşebbis heyet toplantısı gerçekleştirildi.
22.12.2017
Yumurtalar Yeni Kodlarıyla Piyasaya Sunuluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu da içeren yeni kodlama uygulamasına başladı.
30.11.2017
Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı
Balııkesir'in Edremit ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle istiridye mantarı yetiştirmek için sera kuran 30 yaşındaki kadın girişimci, hasada başladı.
01.11.2017
Balıkesir'de Zeytin Üreticilerine Destek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının zeytin üreticileri için başlattığı "Zeytin Gençleştirme Budaması Desteği" müraacatı yarın sona eriyor.
26.10.2017
Balıkesir'de 2. Zeytin Hasat Şöleni Başladı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının katkılarıyla Ayvalık Ziraat Odası tarafından düzenlenen "2. Zeytin Hasat Şöleni" başladı.
09.10.2017
Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çalışmalara başlandı.
26.09.2017
Baba, Diplomasını 2 Oğluyla Beraber Aldı
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası, endüstri mühendisi Yakup Çetin (37), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programından dereceyle mezun oldu.
23.06.2017
LYS Maratonunda Öğrencilere Beslenme Uyarıları
Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. Reyhan İrkin, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilerin özelikle sınav günlerinde beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulundu.
10.06.2017
Türkiye Manda Islah Merkezi Olacak
Dünya Manda Birliği Başkanı ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Projesi" sayesinde Türkiye'nin manda ıslah merkezi haline geleceğini söyledi.
18.04.2017
Balıkesir'de Genç Çiftçilere Hibe Desteği Müjdesi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Edremit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, kırsal alanda faaliyet gösteren 18- 40 yaş arasındaki genç çiftçilerin projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacağını açıkladı.
06.04.2017
Kurdukları Keçi Çiftliği Hayatlarını Değiştirdi
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Zeytinli Mahallesi'nde krediyle kurdukları keçi çiftliği, gıda mühendisi ve kimyager iki arkadaşın hayatını değiştirdi.
30.03.2017
Anadolu Mandasının Islahı Projesi Sürüyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde, Anadolu Mandasının Islahı Projesi sürüyor.
27.03.2017
Banvit Gıda Devi Firmaya Satıldı
Banvit Bandırma Sanayii toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ini oluşturan hisseleri Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya 915.06 milyon TL'ye satışı için dün hisse satış sözleşmesi imzalandığını açıkladı.
10.01.2017
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Balıkesir'de
"Türkiye'de yılda yaklaşık 400 bin buzağı kaybediyoruz. 500 bin de hayvan ithal ediyoruz. Bu buzağı ölümleri olmasa hayvan ithalatına gerek olmayacak"
02.12.2016
Balıkesir'de Öğrenci Yurdunda Gıda Zehirlenmesi
Balıkesir'in Edremit ilçesi İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdunda kalan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırılan 70 öğrenci, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
13.10.2016
Balıkesir Peyniri Dünyaya Tanıtılacak
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kenti gıda ve tarım konusunda marka yapmak istediklerini belirterek, "Balıkesir peynirini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz.
08.10.2016
Burhaniyeli Çiftçiler Aromatik Bitki Ekecek
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün işbirliğiyle başlatılan tıbbı ve aromatik bitki üretimi projesi Burhaniyeli çiftçileri harekete geçirdi.
22.04.2016
Kayseri'den Kocaseyit İlköğretim Okulu'na
Balıkesir'in Havran İlçesi'nde gıda, giyecek ve kırtasiye malzemesi yardımı yapan Kayserili işadamları, Çanakkale Savaşı Kahramanı Kocaseyit'in adını taşıyan bir ilkokula da ek derslik yapımı için söz verdi.
30.03.2016
Kayserili İş Adamlarından Anlamlı Yardım
Balıkesir’in Havran ilçesinde Kocaseyit kırsal Mahallesi’ne, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nın organizasyonu ile Kayserili işadamları Şemsettin Nursaçan, Mehmet Özkınacı, Seyit Demir, Özer Bostancı ve Mehmet Tazecioğlu gıda, giyim ve kırtasiye malzemeleri yardımında bulundu.
29.03.2016
GMKA'ya Gıda Kümesi Desteği
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2. Kalkınma Kurulu yapıldı. Toplantıya 65 Kalkınma Kurulu üyesi katılırken, toplantıda Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile birlikte İmalat Sanayi ve Dış Ticaret Stratejisi ve Eylem Planı odak grup çalışması yapıldı.
06.01.2016
Ünlü Tadımcıdan Burhaniyeli Mühendise Tadım Dersi
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Karaağaç beldesinde Akkızhan Otel de, Öz Em Zeytinyağı firmasının düzenlediği tadım paneline katılan Yunanlı Zeytinyağı Tadım Uzmanı Liris Kostantinos, Burhaniyeli Gıda Mühendisi Kazım Karabıyık’a tadım dersi verdi.
23.12.2015
Burhaniye’de Sığırlara Şap Aşısı Yapılacak
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, olası şap hastalığına karşı aşılama yapılacağını duyurdu.
21.12.2015
Burhaniye’de Küçük Aile İşletmeleri Desteklenecek
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, küçük aile işletmelerinin desteklenmesi konusunda bir açıklama yaptı.
19.12.2015
Burhaniye’de Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Sınavı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bitki koruma ürünleri bayilik sınavının 26 Martta yapılacağını açıkladı.
16.12.2015
Kuş Gribinin Vurduğu Tavuk Sektöründe İflaslar Kapıda
2015’i ’felaket yılı’ olarak gören tavuk yetiştiricileri, beyaz et şirketleri ile görüş alışverişinde bulunarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na çıkartma yapmaya hazırlanıyor.
15.12.2015
Burhaniye’de Üreticiler Desteklemeler Konusunda Bilgilendirildi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün öncülüğünde yapılan toplantıda, üreticiler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu uzmanlarınca, tarımsal ve hayvancılık desteklemeleri konusunda bilgilendirildi.
09.12.2015
Göçük Faciası Yargıda
Balıkesir Üniversitesi kampüsünde bir inşaatta meydana gelen göçükte 4 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 7 kişi savcıya ifade verdi.
09.12.2015
Burhaniye’de Kırsal Kalkınmayı Destekleme Toplantısı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme toplantısı yapacak.
08.12.2015
Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği
Balıkesir İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 5996 Sayılı Veterinerlik Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği yaklaşımını göz önüne alarak İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlilere 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında HACCP Tetkik Eğitimi düzenledi.
19.11.2015
Burhaniye’de Zeytinyağı Fark Ödeme Listeleri Askıya Çıktı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Zeytinyağı Fark Ödeme listelerini hazırladı.
16.11.2015
Burhaniyeli Müdüre Çalışanlar Sürpriz Yaptı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir yıl önce göreve başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, başarılı çalışmaları ile göz doldururken, müdürlük çalışanları kendisine sürpriz yaptı.
09.11.2015
Burhaniye'de Lokma Hayrı Bürokratları Buluşturdu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği lokma hayrı, ilçedeki bürokratları ve sivil toplum örgütü başkanlarını buluşturdu.
09.11.2015
Burhaniye Kaymakamı Hayvancılık İşletmelerini Ziyaret Etti
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, modern hayvancılık işletmelerinin sayısının artırılması için yoğun bir gayret içine girerken, Kaymakam Hüseyin Öner’den de destek geldi.
05.11.2015
İvrindi’de Esnaflara Hijyen Uyarısı
Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçedeki tüm kahvehane, lokanta, pastaneci ve fırıncılar gıda hijyeni konusunda bilgilendirildi.
19.10.2015
İvrindi'de Çiftçilik Faaliyetleri Çeşitlendirilecek
Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen bir toplantıda , AB tarafından verilen destekler konusunda bilgiler verilirken, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kararlaştırıldı.
12.10.2015
Burhaniye'de TKDK Hibe Başvuru Uyarısı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçileri, TKDK hibe başvuruları konusunda uyardı.
12.10.2015
Toplam Kayıt: 323   Sayfa: 1/7 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ] 
Ayvalık Önemli kişiler







Ayvalık Haber Başlıkları
japonya  Hadi Selimoğlu  Balıkesir belediye başkan adayı  Kamp  Organize Sanayi  yol durumu  teksüt  silahlı saldırı  trafik  cinayet  tarihi bina  kaçak balık  Ziraat Odası  kreş  fahri ermişler  başpehlivan  bıçaklama  sanat  Esnaf  Ak Parti Aday Adayı  çit teli  haluk uğur  avlanma  elektrik direği  trafik cezası  narkotik  Çadır Kamp  yasadışı göçmen  minibüs  işgal  motor  Arif Efetekin  Osman Kılıç  İlyas Yılmazyıldız  köpek  AKP Aday Adayı  Çay Deresi  sergi  bakımevi  Nurbin Tüfeçioğlu  düzensiz göçmen  kemal aydemir  balıkesir haberler  ehem  kutlama  edremit  lokantacılar odası  gömeç  Trafik Kazası  Mustafa Canbey  sahte  burhaniye  Karesi Mhp ilçe Başkanı  Fikret Şahin  torna  deniz  2 ölü  Edremit Şoförler ve Otomobilciler Odası  Kadın Girişimci  İsmet Koçyiğit  Kobi  yakalandı  çeyiz  maç  seyir terası  bigadiç  kaçak midye  asayiş  Seçim Sonuçları  Bonzai  hasat  okul  Belediye Meclisi  inşaat  Necmi Çetin  sarımsaklı plajı  jandarma  kardeş  alkol  futbol  Başarı Hikayesi  ihtiyaç  proje  plaket  intihar  balya  maden kazası  kurşunlama  tren kazası  milli mücadele  bayram namazı  tohum  Ayhan Baydan  restore  Kızılkeçili köyü  eş zamanlı operasyon  kayıp  Kaçırılma  atolye  Sevgi Hastanesi 

Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Ayvalık Firmalar
Ayvalık Ürünler
Ayvalık Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Ayvalık gıda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi