Şifrem?
209 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akyürek'ten Eski Belediye İşçilerine Sert Tepki
Ayvalık belediye başkan vekili Akyürek eski belediye işçilerine sert tepki gözterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta, kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak da bilinen, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ihtiyaç fazlası belediye 81 personelin, kamu sektöründeki kurumlara aktarılmasının ardından söz konusu kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine geçirilen 67 işçinin yaklaşık 50’sinin önceki gün topluca Ayvalık Belediyesi’ne giderek, geriye dönük ikramiye alacaklarının tahsilâtının yapılmasına ilişkin taleplerini içeren dilekçelerini verdikten sonra Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nda belediye ve Belediye-İş aleyhinde sert açıklamalar yaparak partiye üye olmalarının ardından görüşlerini belirten Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, yapılan eylemden dolayı son derece üzgün olduğunu ifade etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından bir dizi inlemelerde bulunmak üzere Van’a giden heyetin içerisinde olması nedeniyle görüşlerini aldığımız Belediye Başkan vekili Ayyürek, “Keşke bu tip bir eylemi yapmadan önce oturup konuşsaydık. İnanın bende onların arasına girer onların haklarını aramak üzere eylemlerine destek verebilirdim” diye konuşması dikkat çekti. Ayvalık Belediyesi bünyesinde çalışan işçilere sendikal ve sosyal hakları Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in göreve geldiği ilk yıllarda verdiğine dikkat çeken İbrahim Fatih Ayyürek, “Biz öğrenciliğimizden bu yana işçi haklarını savunan ve onlar için mücadele eden zihniyete sahibiz. Kaldı ki, bizim öğrencilik yıllarımızda sendikal hakları savunduğumuzda bize öcü gibi bakıyorlardı. Bu zihniyete gerek ben, gerekse Sayın Belediye Başkanımız Türközen’de sahiptir. Bunun en güzel örneği ise Sayın Türközen’in göreve geldiği ilk yıllarda bu işçi arkadaşlarımıza parmaklarını bile oynatmadan bu sendikal hakları vermiş olmasıdır. Bu yüzden de tepki vermek, bu arkadaşlarımızın hakkıdır ama tavırları yanlıştır” dedi.
Türközen’in belediyede çalışan işçilere sosyal demokrasinin gereği olarak bu hakları tanımış olmasının önemini anlatan Ayyürek, “Ayvalık Belediyesi, Ayvalık’ın en büyük ailesidir. Biz bir tek işçimizin yada çalışanımızın kılına bile zarar gelmesini istemeyecek bir anlayışa sahibiz. Şahsen ben, belediyedeki işçilerimiz ve çalışanlarımız için her yere tartışıyorum ve onların haklarını bulunduğum her ortamda savunuyorum. Ama biz Ayvalık Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığına bağlı bir kurumuz. Söz konusu torba yasayı çıkaran ve uygulayan da biz değiliz. AK parti hükümeti bu yasayı çıkarmış ve yürürlüğe sokmuş, bunun sonucunda da İçişleri Bakanlığınca bize verilen emir doğrultusunda daha önce 270 kişinin belediyeden çıkarılmasına yönelik talebini bizler, elimizdeki tüm imkanları seferber ederek zorlamış ve söz konusu norm kadro kriterleri doğrultusunda 81’e düşürmeyi başardık. Bu 81 işçimizi de onların iddia ettikleri gibi sokağa atmadık. Onlara aynı çalışma koşullarında Sarımsaklı’da bulunan Polis Moral Eğitim Kampı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarından devletin kadrolu işçisi olarak yerleştirilmelerinin ardından belediye ile ilişkilerini kestik. Kapı önüne koymadık. Zaten bu işçi arkadaşlarımızın arasında ki 47 kişi kendi istekleriyle söz konusu kadrolara geçmeyi talep etmişti” diye konuştu.

“TORBA YASAYI ÇIKARAN AK PARTİ, AMA BUNA RAĞMEN BU ARKADAŞLARIMIZ BU PARTİYE ÜYE OLMAYI SEÇTİ”
Ayvalık Belediyesi olarak özellikle yaz mevsiminde sayısal olarak yetersiz personel kadrosu varken, kendi inisiyatifleriyle personel çıkışı yapabilmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, “Bu yasayı çıkartan Ak Parti iktidarı, ama bu yasadan mağdur olan eski belediye personeli arkadaşlarımız Ak Parti’ye üye oldular. Bu ne yaman bir çelişkidir. Bu traji komik bir tablodur. Bunu Anlayabilmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Belediyeden alacağı olan personele ülke genelindeki dev ekonomik krize rağmen maaşlarını her ay düzenli olarak ödediklerini ve kalan ikramiye alacaklarının da peyder pey kendilerine ödendiğinin altını çizen Ayyürek, “Beşiktaş’ın Çarşı Gurubunun ‘akıllı ol’ şeklinde bir sloganları vardır. Bu arkadaşlarımız da akıllarıyla hareket etmiş olsalardı durum zaten bu noktaya kadar gelmezdi. Ama biz tüm bunlara rağmen bu arkadaşlarımızı seviyoruz. Onları da kendi aile bireylerimizden birileri olarak görüyoruz. Keşke o gün yanıma gelselerdi. İnanın onlarla birlikte belki de onların en önünde, onlarla birlikte onların haklarını arardım. Ama söz konusu sorun tamamen hükümetin çıkardığı kanun kapsamında gelişen bir durumdur. Bu ayrılık bizimde hoşumuza gitmedi ve yasalar karşısında yapabileceğimi hiçbir şey yok. Sonuçta torba yasayı çıkaran CHP yada Ayvalık Belediyesi değildir. Tüm mücadelemize rağmen biz Ayvalık Belediyesi olarak 270 işçimizin çıkarılmasını talep edilmesine rağmen belediyeden kamu sektörüne 81 işçimizin geçmiş olmasından dolayı da memnun değiliz. Keşke dev bir aile olarak o arkadaşlarımızda şu anda bizimle birlikte olabilseydi” dedi.
Ayyürek, önceki gün Ak Parti’ye üye olurken Milli Eğitim kadrosuna geçen 67 işçiden yaklaşık 50’sinin yapmış olduğu sert açıklamaları sırasında ki iddialarına Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in Van’dan döndükten sonra gereken yanıtı vereceğini de sözlerine ekledi.

21.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Ali / Ayvalık
::::)))))))))))))
Van dan dönünce cevap verecekmiş.Adam zaten Ayvalık ta dursa şöyle bir sağı solu dolaşsa çok şey yapacak ta....Neyse dönsün bakalım sırada neresi var gezilecek orayada gider gelir sonra bakar bir çaresine:::::)))))))))))))
21.11.2011 18:55:43
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akyürek'ten Eski Belediye İşçilerine Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi