Şifrem?
367 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Faruk Durukan

-
1938799 Ayvalık haber Faruk Durukan 26892 inceleme

Durukan, Ulusal Botanik Kongresi’nde Akademisyenlere Konferans Verdi
Bilimsel buluşlarıyla defalarca dünya bilimini şaşırtan Türk bilim insanı Faruk Durukan, 100’e yakın akademisyenin bilim kurulunda yer aldığı Afyon’daki ‘2. Ulusal Botanik-Bitki Bilimi Kongresi’nde buluşlarını anlattı.
26.08.2015
Türk Bilim İnsanına İlk Ziyaret Alman Parlamenterlerden
Bor elementini kullanarak, nükleer santrallerindeki radyasyon sızıntısını durdurabilecek buluşa imza atan Türk bilim insanı Faruk Durukan’ı, Türk resmi makamlarından önce ilk ziyaret eden, Alman parlamenterler oldu.
17.06.2015
Çernobil Doktoru Türkiye'ye Geliyor
Çernobil’de meydana gelen nükleer faciaya araştırma ve kurtarma ekibi doktoru olarak katılan ve hayatta kalan tek kişi olan Anatoly Tkachuk, Türkiye’ye gelerek, nükleer enerji konusunda bilim adamlarını bilgilendirecek.
07.03.2015
Durukan, Doktorlara İlaç Etken Maddelerini Anlattı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde ilaç etken malzemeleri üreten bilim insanı Faruk Durukan, Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, doktorlara yönelik bir konferans verdi.
02.02.2015
Türk Kaşif Faruk Durukan’dan Çarpıcı İdda
Bilimsel çalışmalarıyla dünya bilimini defalarca şaşırtan Türk bilim insanı ve kaşif Faruk Durukan, İslam dünyasının bilim alanında her zaman en önde olduğunu, Siyonistlerin ise İslam karşıtlığı bahanesiyle Türk bilimini karalamaya çalıştığını iddia etti.
15.01.2015
Osmanlıca, Bilime De Işık Tutuyor
Buluşları sayesinde dünya çapında ün kazanan Türk kaşif Faruk Durukan, üniversitelerle yürüttüğü bilimsel çalışmaları sırasında sık sık günümüz bilimi ile birlikte Osmanlıcadan faydalandığını açıkladı.
16.12.2014
Durukan’a Akademik Ziyaret
Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Türk kaşif Faruk Durukan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yunus Erdoğan, öğrencileri ve çalışma grubunu ağırladı.
25.09.2014
Tanıtım Günleri’nde Türk Mucite Yoğun İlgi
Geçtiğimiz gün sona eren İstanbul’daki ‘Balıkesir Tanıtım Günleri’nde, Edremitli Türk mucit Faruk Durukan’ın çalışmaları büyük ilgi gördü.
17.09.2014
Başkan Cahit Çetin’den, Faruk Durukan’a Ziyaret
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, tanınmış kaşif ve Ar-Ge çalışmaları yapan Faruk Durukan’ı ziyaret etti.
21.01.2014
ODTÜ’den Yılın Buluşu Ödülünü Aldı
Hayatını, insanlığa faydalı olabilecek buluşlara adayan dünyaca ünlü Türk Kaşif Faruk Durukan, bor elementiyle ilgili çalışmasından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) ‘Yılın En İyi Buluşu Ödülü’ne layık görüldü.
02.01.2014
Türkiye’ye Örnek Olacak Organik Ürün Projesi Başlatıldı
Balıkesir'de devlet, köylü ve sanayici iş birliğiyle hazırlanan proje ve imzalanan protokol kapsamında, Burhaniye’nin Kırtık köyünde üretilen organik ürünler, bir firma tarafından satın alınacak ve elde edilen organik ürünlerden Türkiye’de ilk kez organik bitki özü stoğu oluşturulmaya başlanacak.
19.12.2013
Türkiye'de Raf Ömrü Uzun Tuzsuz Zeytin Üretimi Başladı
Bozulmaması için aşırı tuzlu olarak işlenip sofralara gelen zeytinle ilgili devrim niteliğinde bir buluş yaşandı.
30.11.2013
Antibiyotik Problemine Doğal Çözüm
Dünyayı tehdit etmeye başlayan antibiyotik sorununa çare arayan Türk bilim adamları, çalışmalarına hayvanlar üzerinde başladı ve olumlu sonuçlar aldı.
25.11.2013
Hayvan Yeminde Doğal Antibiyotik
Bilim adamlarının uyarısıyla gündeme gelen antibiyotik problemiyle ilgili çalışmalar kapsamında, Türkiye'de doğal antibiyotiklerin ilk olarak hayvan yemlerinde kullanıldığı belirtildi.
22.10.2013
Zeytincilikte Dünyaya Örnek Olacak Proje
Dünyada zeytinyağı üretimi yapılan tüm ülkelerin 3 bin yıldır ortak sorunu olan zeytin karasuyu, ünlü Türk kaşif Faruk Durukan’ın oluşturduğu sistem sayesinde sorun olmaktan çıktı.
20.02.2013
Ekmekte 'Zeytin' Dönemi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’nın “Tam buğday ekmeğini sofranızda bulundurun. Beyaz unu sofranızdan kaldırın” sözü üzerine, Balıkesirli kaşif Faruk Durukan, ekmeğe yeni bir boyut kazandırıp besin değeri yüksek olan zeytinli ekmeği üretmeyi başardı.
28.01.2013
Dr. Abdullah Zindani Türkiye'de
Yemen eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İman Üniversitesi Rektörü ve muhalefet liderlerinden Abdülmecit Zindani’nin oğlu ve Yemen’in mevcut muhalefet lideri Dr. Abdullah Zindani, kanser araştırması kapsamında Türkiye’ye gelerek araştırmacı Türk kaşif Faruk Durukan ile görüşmeler yaptı.
20.04.2012
Bakan'dan Türk Kaşif Faruk Durukan'a Ziyaret
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk kaşif Faruk Durukan'ın Edremit'deki tesislerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
19.03.2012
Karserle Mücadelede Dünyaya Işık Tutacak Çalışma
Kanserle mücadelede en etkili madde olan oleuropein maddesinin insan vücudundaki etkileşimini test eden Kale Naturel Bitkisel Ürün Gıda Kozmetik ve Tarım Ürünleri Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin sahibi Faruk Durukan, yaptıkları araştırmanın dünya bilimine ışık tutacak nitelikte olduğunu söyledi.
12.03.2012
Zeytin Ağacını Kapsul Yapan Dahi
Edremit Kaymakamı Osman Tunç, başta zeytin olmak üzere bitki özleri konusunda yaptığı başarılı laboratuar çalışmaları ile Türkiye ve dünyaya adını duyuran en gelişmiş bitki özü üretim tesislerinin sahibi olan Faruk Durukan'ı ziyaret etti.
20.02.2012
Kanser Hastalarının Yeni Umudu Zeytin
Kanserle mücadelede en etkin silah olduğu öne sürülen ve zeytin yaprağında bolca bulunan oleuropein maddesi, Türk bilim adamı Faruk Durukan ve İsviçre'deki bilim adamı Dr. Cankut Yüksel'in çalışmaları ile artık hastalara damar yoluyla verilebilecek.
03.08.2011
Çay Kanseri Tedavi Ediyor
Edremit'li Türk bilim adamı Faruk Durukan, çay bitkisinin ekstraktında kanseri tedavi eden bitki özlerine rastlandığını belirtti.
15.02.2011
Zeytin 6 Saatte İşlenerek Sofralara Geliyor
Edremit'li Bilim Adamı Faruk Durukan, 6 aylık bir süreçten geçirilerek yenilebilecek kıvama getirilen zeytinin işleme sürecini 6 saate düşürdü.
28.01.2011
Türk Mucit Faruk Durukan Babasını Kaybetti
Edremit'te yaşayan Türk mucit Faruk Durukan, 75 yaşında vefat eden babasını son yolculuğuna uğurladı.
10.12.2010
Edremit İsviçre'ye İlaç Ham Maddesi Satıyor
Türk mucit olarak tanınan Faruk Durukan İsviçre'ye İlaç Ham Maddesi gönderecek.
24.11.2010
Termik Santral Tehlikesi Ortadan Kalkıyor
Dünyada yüzyıllardır çözümü bulunamayan kömürle çalışan termik santrallerin kül atıkları, yıllardır Türkiye’deki 25 üniversite ile ortak çalışmalar yapan Türk bilim adamı Faruk Durukan tarafından faydalı hale getirildi.
31.07.2010
Hastalıklara Karşı Alkali Çorbası Üretti
Edremit Kale Natürel firmasının sahibi Faruk Durukan, kansere karşı geliştirdiği 'Alkali Çorba'sını tanıttı.
18.05.2010
Edremit'li Bilim Adamı Tekstile de El Attı
Edremit'li Bilim adamı Faruk Durukan, tekstil firmalarını kimyasan boyalardan kurtararak insan sağlığına zarar vermeyen bitkisel boyalar elde ediyor.
09.03.2010
Balıkesir'li Bilim Adamından Müthiş Buluş
Bilim dalında Nobel Ödülü'ne aday gösterilen ve buluşlarıyla dünya bilimini hayretler içinde bırakan Türk bilim adamı Faruk Durukan, 25 üniversite ile yaptığı ortak çalışma neticesinde Türk ilaç sanayisini içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtaracak bir buluşa imza attı.
14.01.2010
Zeytin Çekirdeğinden Aktif Karbonu
Dünya ülkelerinin stratejik değerleri olarak bilinen maddeler arasındaki aktif karbon, artık Türkiye'de de üretilmeye başlandı. Şimdiye kadar birçok buluşa imza atan ilkokul mezunu işadamı Faruk Durukan, maddeyi zeytin çekirdeğinden üretmeyi başardı.
12.11.2008
Liderlere Zeytin Yaprağı Çayı
Çalışmalarıyla Nobel Ödülü'ne aday gösterilen Türk mucit Faruk Durukan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer parti liderlerine, kan şekerini düzenleyici özelliğe sahip zeytin yaprağı çayı gönderdi.
08.09.2008
Zeytin Karasuyu İle Büyük Buluş
Dünyada zeytin üretilen tüm ülkelerin 3 bin yıldır sorunu olan karasu problemini Faruk Durukan faydalı bir ürün haline getirdi.
18.06.2008
Ayvalık Önemli kişiler







Ayvalık Haber Başlıkları
MHP adayı  güzel sanatlar  proje  ana metal  batuhan karadeniz  sağlık  Mehmet Bayyiğit  manyas  tatlı  Kadın Girişimçi  yeniden refah partisi  coşkun taşkın  oyun  balık  Kamp  maden kazası  iftar  Feridun Süzer  Ayhan Baydan  atolye  Mustafa Yaman  kazdağları  yasadışı göçmen  şehit aileleri  Karesi belediye Meclis Üyesi Adayları  Kızılkeçili köyü  MHP Karesi  kapya  kahveciler odası  doğum  işkur  voleybol  lokantacılar odası  valilik  bıçaklama  bisiklet  itfaiye  yunan  gömeç  Meclis Üyesi  osb  AKP edremit Adayları  şenlik  Fırıncılar Odası  Esrar  harun yüzüak  tarım arazisi  Ak parti Adayları  çeyiz  burhaniye  bayram namazı  Mahir Alkan  çocuk kongresi  gümrük  ikram  uçak  teksüt  Altıeylül Belediye Başkanı  Büyükşehir Gazeteciler Derneği  orta doğu  uyuşturucu operasyonu  solo türk uçağı  kovalamaca  hazırlık maçları  atlet  Sevgi Hastanesi  kedi yavrusu  yumurta  tatil  Abdülhamid Erguvan  boğulma  tren kazası  Belediye Meclisi  narkotik köpeği helyus  Ak Parti Aday Adayı  Rıdvan Gider  meyve bahçesi  ahmet kaynak  telefon dolandırıcılığı  çalıştay  spor toto  millet kıraathanesi  bigadiç  güven operasyonu  transfer yasağı  ivrindi  Bandırmaspor  harmandalı  restore  silahlı saldırı  ağaç  süper amatör  Bandırma Belediyesi  sergi  Çay Deresi  Güreş  2 ölü  Tarım  saadet partisi  kaçak 

Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Ayvalık Firmalar
Ayvalık Ürünler
Ayvalık Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Ayvalık Faruk Durukan

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi